Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Védekező egységek

2008.07.18

Védekező egységek

Rendkívül változatos módon védheted meg bolygóidat az ellenséges támadásoktól. A legjobb persze az, ha nincs rá szükséged, de gyaníthatóan egyik univerzum sem tökéletes ebből a szempontból. Tehát, védekezzünk - de hogyan építsünk fel egy megfelelő védelmet?

 

A játék kezdeti szakaszában véleményem szerint merő erőforrás-pocsékolás védelmet építeni. 150 mezőnél kisebb bolygó esetében valószínűleg a játék későbbi szakaszában is.

 

Amikor még csak a belevágtál a játékba, és még nincs meg mind a 9 bolygód, akkor a legjobb stratégia az, hogy nem védelmet építesz, hanem egész egyszerűen minden erőforrást megpróbálsz lekötni - így folyamatosan alacsonyan tartva a bolygódon található nyersanyag-készletet. Ekkor ugyanis teljesen felesleges Téged megtámadni, nem éri meg foglalkozni Veled.

 

Node, eljön az az idő, amikor nem árthat egy-két bolygót komolyabb védelemmel felruházni. A gond az, hogy nincs olyan védelem, amit megfelelő előkészítéssel / csapatmunkával ne lehetne feltörni. A megfelelő védelemnél azonban egy drágább dolog létezik - az elégtelen védelem.

 

Mivel kezdjük az építkezést? NE a Rakéta kilövőkkel, javasolja az OGametips.com - jók azok, de csak később. Először építsünk könnyű lézereket minden mennyiségben - ezek lesznek ugyanis az elsődleges ágyútöltelékek: minél több van belőlük, annál kisebb eséllyel kezdik szétlőni a támadók a komolyabb és drágább egységeket.

 

Minden negyedik könnyű lézerre jusson egy nehéz lézer; minden 12 könnyű lézerre egy ion ágyú; 30 könnyű lézerenként pedig egy GAUSS ágyú az egészséges az álmoskönyv szerint. 100 könnyű lézerre meg jusson egy plazma ágyú.

 

kis pajzs kupolát 20. könnyű lézer után érdemes építeni, míg a 100. után a nagy pajzs kupolát - hogy némi extra védelmet nyerjenek a fenti egységek.

 

Miért így érdemes? Mint említettem, a könnyű lézer lesz az elsődleges ágyútöltelék, legalábbis addig, amíg nem lesz elegendő fémtermelésed ahhoz, hogy minden egyes könnyű lézer mellé 5 db. rakéta kilövőt tudjál építeni. Ez a két egység csak és kizárólag arról szól, hogy magára vonja az ellenség tűzerejét addig, amíg a komolyabb egységek kinyírják a támadókat.

 

Ha van 100 könnyű lézered, akkor a fenti útmutató alapján kell legyen kis pajzsod, nagy pajzsod, 25 nehéz lézered, 8-9 ionágyúd, 3-4 GAUSS ágyúd, és 1 db Plazma ágyúd- ez utóbbi ugye a legdrágább és a legerősebb fegyver. A fenti számok esetén 1:136-hoz esélye van egy támadó hajónak arra, hogy pont a plazmaágyút találja el.

 

Ez az egyik útmutató, amit érdemes alkalmazni. Egy másik a játék későbbi szakaszában talán jobban alkalmazható.

 

A koktél keverési aránya:

 

100 Rakéta kilövő

 

100 könnyű lézer

 

20 nehéz lézer

 

6 Gauss ágyúd

 

Plazma ágyúd 

Ízlés szerint fűszerezve 10 db ion ágyúval. Miért?

 

A védekezés egy dologról szól: tegyük minnél költségesebbé a támadónak az egész mókát, hogy egy életre elmenjen a kedve a mi támadásunktól. Ha esetleg meg is nyeri a csatát, ne szúnyogcsípéseket érezzen, hanem kimondottan fájjon a dolog: pusztuljon minél több Hadihajó vagy Romboló a flottájából. A rakétavető és a kis lézer jelen esetben is ágyútöltelék, a nehézlézer szól arról, hogy a támadó ágyútöltelékeit (vadászgépek) leszedje. A Gauss (és opcionálisan az ionágyú) inkább a kis szállítók ellen való - nomeg a nagy szállítók ellen, hogy ha meg is nyeri a csatát, akkor se maradjon mivel elszállítania a mi nyersanyagainkat. A plazmavetők - megfelelő számban alkalmazva - mocskos nagy pusztítást képesek végbevinni a csatahajók között.

 

Ami viszont NAGYON fontos bármiféle védelem felépítése kapcsán: legyen minél több Anti-ballisztikus rakéta a rakéta silóban. Minnél több, annál jobb - egy komolyabb támadást ugyanis Bolygóközi rakéta érkezése is előrejelezhet, akár több tucat példányban. Ami nem tesz jót a védelemnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.