Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


krónika

2010.06.14

I.E. 10000 körül:

 • Miután a Titánok teljesen mesterei lettek saját bolygójuk, a Gaia titkainak, a csillagoknak szentelték tudományos kíváncsiságukat. Ennek eredményeképpen egy hatalmas birodalomban tettek szert befolyásra.


I.E. 6000 körül:

 • 4000 év után a Titánok egy furcsa fajt, a Xeneket fedezték fel az ismert világ határán. A Xeneket, hatalmas lehetőségeik ellenére semmibe vették, és állatok módjára tartva, szolgasorban terjedtek el a Titán világban.


I.E 6000 - 3000 között:

 • 3 évezreden keresztül a Xenek a Titán birodalom fejlődéséért dolgoztak, és egy idő után számos bolygón a Xen népesség messze a Titánok száma fölé nőtt. A Titánok, tudva a Xenekben egyre fejlődő telepatikus képességükről, elkezdték az intelligenciájukért tartani a Xeneket, mert ez segítette legjobban az érdeküket.
 • 3 ezer évnyi szolgaság után a Xenek elkezdték a szabadságukat követelni. Először a lázadásokat könnyen leverték, de később a szervezett Xenek jó néhány bolygót elfoglaltak. A háború véres volt és hosszú.
 • Miután a Titánok szembesültek a Xenek technológiájával, telepatikus képességeik taktikai felsőbbrendűségével és hatalmas számbeli fölényükkel, egy vírust indítottak útjára a Xen populáció megtizedelésére.
 • Sok Xen meghalt a vírus miatt, de a többiek tovább harcoltak. A Titánok úgy döntöttek, hogy hamuvá égetik a Xenek lakta bolygókat. A Xenek fajuk kihalásától tartva, kihasználva biotechnológiai tudásukat a végtelen űrbe menekültek. A hátrahagyott Xen csapatok a végsőkig harcoltak, elhitetve a Titánokkal, hogy végképp eltörölték egykori szolgáik faját.


I.E. 3000 - 2500 között:

 • A háborút megnyerve a Titánok rádöbbentek, hogy mit tettek, és hogy mivé váltak. A természetük és hitük ellenére népirtó hadjáratot hajtottak végre egy olyan faj ellen, amelyért felelősek voltak.
 • A Titán kormány úgy döntött, hogy megsemmisít minden a Xenek létezésére utaló hivatkozást. Néhány generáció alatt a Xenek feledésbe merültek és a csak a nagy polgárháborúról szóló szóbeszéd maradt.
 • A Titán társadalom vezetői egy kódexet vezettek be, mely többek között megtiltotta, hogy a Titánok egymás ellen forduljanak. Hogy a betartását ellenőrizni tudják, egy központilag ellenőrző szervezetet hoztak létre.
 • Egy idő után a kódex a Titán gondolkodás és kultúra részéve vált, így még a gondolat is, hogy egy Titán egy másikat bántalmazzon elképzelhetetlen volt. Az Xenekről szóló utolsó szóbeszéd is a semmibe foszlott.


I.E. 1000 körül:

 • Az idő múlásával, a Titánokban mindig jelenlévő tudományos kíváncsiság újra az univerzum felfedezése felé fordult, és így az egyik galaxis határán, annak egy közeli spirálján felfedezik a Földet.
 • A kódex, amely oly sokáig szabályozta a Titánok viselkedését, nem engedi a Titánoknak, hogy egyáltalán fontolóra vegyék az emberek rabszolgasorsba hajtását. Szórványos látogatásokat kezdenek meg, hogy segítsenek bevezetni a szétszórt kultúrákat a növekedés és jólét új korszakába.


I.E. 1000 és I.Sz. 2000 között

 • A Xenek, akik éppen hogy menteni tudták életüket, megalapították új kolóniájukat az űr mélyén. Időbe telik, de végülis visszanyerik elveszett erejüket. A gyűlölet korábbi rabszolgatartóikkal szemben csak nőtt és telepatikus képességeikkel az emlékeik frissek maradtak, és egyik generációról a másikra szálltak. A háború állandó emlékei és a gyűlölet nem hagyja, hogy a Xenek békés életet éljenek. A harc természetes és állandó része a Xen kultúrának.
 • 5000 évvel a rabszolgasors vége után a Xen hadúr, Yoral hosszú és véres csatákkal maga mögött sikerrel fogja össze a Xeneket. A Xenek agresszivitását a bosszúra koncentrálja ellenségeikkel, a Titánokkal szemben. Ahhoz, hogy ezt sikerrel véghez vihesse egy új szuper fegyvert készített, és egy óriási flottát, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa Gaiat, a Titánok anyabolygóját.
 • A Titánok, akik felhagytak a fegyveres konfliktusokkal, már régen elfelejtették a hadviselés vagy önvédelem fogalmát...


A 2050-es évek elejétől:

 • A hiábavaló növekedésbe belefáradva az ENSZ sokkal agresszívabb állást foglal küldetéseiben a világ minden táján. Látva az új eredményét a felesleges erőszak és vérontás megelőzésének, a világ legtöbb vezetője egyetért abban, hogy véghez viszik azokat az egyezményeket, amikről korábban csak beszéltek. Évtizedes háborúk, harcok és terrorizmus után a Föld politikai légkörének feszültsége lenyugszik. Azok, akik elutasítják a problémák keresésének megoldását belső konfiktusok esetén blokád alá kerülnek, és sorsukra hagyják őket.

 

 • A háborús feszültségek a világ legtöbb országából eltűnnek. Az ISEC (űrlift), aminek kivitelezése és megépítése évtizedek óta tervezés alatt állt végre megépülhet. A rendszerben lévő erőforrások végének kínzó közelsége a fejlesztést arra készteti, hogy jobb meghajtási rendszereket érjenek el, és az űrutazás végre nyereséges legyen.


2069. július 20.

 • 100 évvel az első holdraszállás után az ember visszatér a Holdra, ezúttal már tartósan, az első Hold kolónia megalapításával.


2084. március 6.

 • Az első Hold kolónia sikerén felbuzdulva a Föld épületekhez szükséges anyagkészleteket küldd távirányítással a Mars légterébe. Két hónappal később megérkeznek az első telepesek, hogy létrehozzák az első Mars kolóniát.
 • A vékony légkör és az alig létező mágneses mező a vállalkozást nehézzé, veszélyessé és nagyon drágává teszi. A porviharok, amelyekről a Mars hírhedt, az egész bolygót hónapokig elfedik, ugyanakkor nem gátolják meg a nap sugárzását, ami az egész bolygót éri minden nap.


2084. november 9.

 • A Nap 11 évenkénti ciklikusságának csúcsán egy hatalmas napszél következtében a teljes rendszer szétesik. A Mars kolónián tapasztalható extrém sugárzás a mesterséges mágneses mező generátorát lekapcsolja. Az áram kimaradása miatt mind a hat geodéziai kupola életmentő rendszere tönkremegy.
 • Mind a 2651 telepes halálra fagy.


2091. április 21.

 • Juno Nevin megszületik a Marson.


2100. december 31.

 • Hosszú felkészülési idő után a megfelelő pillanatra várva a Xen flotta megjelenik a Titánok kiinduló rendszerében, ellenségeiket meglepve. Használják a szuper fegyvert bosszújuk szükségérzete miatt, anélkül hogy észrevennék túl messzire mentek, mivel nincs ellenállás.
 • Gaia elpusztul. Az eredmény "egy magmától izzó gömb", ami lehetetlenné teszi, hogy valaha is visszatérhessen élet erre a bolygóra.
 • Yoral - aki nem tudja felmérni igazi erejét a prototípus szuper fegyvernek - erősen alábecsülte kaotikus pusztító erejét fegyverének. A Hatalmas Flotta nagy része elpusztul az ezt követő pokolban, Yoral anyahajóját is beleértve.
 • A Titánokon látva anyabolygójuk elpusztulását, kábult rémület lesz úrrá, kevesen tudják csak elképzelni egy ekkora pusztítás eredményét és egy sem képes ténylegesen védekezésre ezzel szemben. Tudásuk nagy része, és lakosságuk több mint fele elpusztult.
 • A háború új kezdete olyan nagy vereség a Titánoknak, hogy kénytelenek elmenekülni a megmaradó Xen flotta haragja elől. Yoral vezetése nélkül a Xenek gyűlöletüket nem képesek tovább fókuszálni, régi vitáikat eltemetni, ezért újra egymásnak esnek a hatalomért, és a flotta vezetéséért. Ez a zavar lehetővé teszi a Titánoknak, hogy elmeneküljenek ahogyan azt ellenségeik valamikor tették.


2113. október 9.

 • Az első kapcsolatfelvétel a Titánok és az emberek között... legalábbis az emberiség így tudja.
 • A Titán vezetés úgy dönt, hogy a Terranok elég sokat fejlődtek ahhoz, hogy értékes szövetségesek legyenek a Xenekkel szemben. A tény, hogy a Titánok rég elfelejtették hogyan kell harcolni sosem került említésre.
 • A Földi vezetők többsége elfogadja szavazás után, hogy kijelölnek vezetőt, aki képviseli az emberiséget a Titánokkal találkozás miatt. Ez a vezető John Cronus alezredes lesz, szárnysegédje pedig Juno Nevin.


2114 és 2117 között

 • A Titánok nagylelkűen felajánlják megmaradt tudásuk nagy részét az emberiségnek, többek között a terraformálás és a mély űrbeli meghajtó technikát, ami lehetővé teszi a Földi hajóknak, hogy elhagyják a rendszert. Jóindulatuk jeleként, és hogy megmutassák teljesíteni is képesek ígéreteiket a Titánok terraformálják a Marsot és a Vénuszt.
 • Mindazonáltal, a Titánok nagylelkűségének ára van: nincsenek megelégedve az ENSZ hatékonyságával a béke megőrzésének ügyében, illetve a központi kormányzat látszatát keltve. Kijelentik, hogy a fejlődés szintje, amit ők elértek csak akkor érhető el a Terranok számára, hogyha létrehoznak egy központi bolygókormányzatot, és egy hatékony felügyeleti rendszert, ami megelőzi a háborúkat és bűntetteket, ezzel elhozva egy új és soha véget nem érő békét.
 • A Föld legtöbb kormánya vonakodik feladni bármilyen hatalmat, akár egymásnak, akár az idegeneknek, de a Föld lakosságának nagy része megelégeli azt, hogy sorsát olyanok határozzák meg, akik csak a hatalomra vágynak. Ráeszmélve, hogy a legjobb, ha a lakosság támogatásával irányítanak a legtöbb kormány a központi földi kormány mellett szavaz.


2117. október

 • A Titánok, akik között megszámlálhatatlan éve nem voltak belső csoportosulások, azt javasolják a központi kormány támogatóinak, hogy állítsanak példát azoknak és meggyőzzék azokat, akik másként gondolkodnak, hogy szükség van erre a tervre.
 • Viszonzásként további technológiai ajándékokat ígérnek, különösen a katonai kutatásokat, amiket gyorsan fejlesztenek, hogy legyőzhessék a Xeneket. Az ajánlatot elfogadják, John Cronus ezredes maga írja alá a szerződést.


2117. október 3.

 • A Titánok prototípus bombákat adnak át, amelyeket szakadár kormányok ellen használnak a világban.


2118 és 2136 között

 • A légköri csapások a kritikusokat félelembe és némaságba taszítják. A kormányok, amelyek visszautasítják az új rendszert leváltásra kerülnek, a saját embereik vagy az új központi kormány által. Az emberiség történelmének során először egy központi bolygó kormányzat irányítja az egész bolygót.
 • A következő évek során a hadi fejlesztések kerülnek előtérbe, gyorsan és hatékonyan. Egy modern űrflotta épül a Titánok tudásának és az emberek leleményességének köszönhetően.
 • Sok új bolygó kerül felfedezésre, erőforrásokkal gazdagon. Ezzel párhuzamosan sok emigráns is megjelenik. Többnyire azoknak a tagjai, akik nem elégedettek azzal, hogy az irányítás a Titánok kezébe került, akik elutasítják a központi kormányzatot és akik nem értik a hatalmas hadi készülődést, mivel nem látnak semmilyen fenyegetést, hacsak nem magukat a Titánokat.
 • Juno, megundorodva a sok erőszakos tettől, ami a központi kormány létrehozásához kellett elhagyja a katonaságot és jelentkezik telepesnek. Egy Pilgrim osztályú szállítóhajóra jelentkezik, aminek feladata, hogy a galaxis központja felé haladva felfedezze azt 5 másik hajóval. Váratlan űrbéli torzulások meglepik a tapasztalatlan Terranokat, rákényszerítve őket, hogy irányt változtassanak, hogy ezt a zavart elkerüljék. A helyes irányba való visszatérés után a telepesek egy olyan rendszerhez közel találják magukat, aminek lakható bolygói vannak.
 • Juno hajójának telepesei úgy döntenek, hogy letelepednek az egyik földszerű bolygón és elnevezik Nebulának. A megmaradt hajók telepesei a többi bolygón kezdenek letelepedni és megkezdik a terraformálásukat, hogy új otthont képezzenek. Több évi csillagtérképen való kutatás után a Nebula rendszer képes újra megtalálni a Föld rendszerét, de mivel a telepesek többsége nem szívleli a földi kormányt úgy döntenek, hogy nem veszik még fel a kapcsolatot velük. Eközben a központi kormányzat nem akarja leírni az 5 nagyon drága Pilgrim típusú szállítóhajót. Keresni kezdik a telepeseket, de az űr túl tágas, mivel sikertelen a keresés a telepeseket halottá nyilvánítják.
 • A Nebula rendszerben a Terranok az élet furcsa jeleivel találkoznak egy vulkanikus bolygón, amit nem képesek gyarmatosítani. A Xenek ebben a világban telepedtek le és úgy döntöttek, hogy elbújnak a hajók elől, amiknek kibocsátott jelei olyannyira hasonlított a Titánokéhoz, hogy azt hitték azok hajói bocsátják ki. Végülis a folyamatos Terran kémkedések rákényszerítik a Xeneket, - akiknek nem szándéka a harc elkerülése - hogy szembe kerüljenek az űrben. A telepeseket meglepi a Xenek képessége a gyors és folyékony kommunikálása, azonban a Xenek megtartják meglepetésnek a felismerést, hogy a Terran hajók mennyire hasonlítanak kinézetükben a Titan hajókhoz.
 • Eleinte a Terranok nagyon óvatosak a Xenek közvetlen és agresszív természete miatt, ami annyira eltér az emberiségtől.
 • Az ezt követő években egy erős barátság alakul ki a két faj között, így végül a Terranok elmesélik a Titánok megjelenését és a Földet elhagyásuk okait.
 • 10 évvel később a telepesek honvágya és elhagyatottság érzete növekszik, ezzel párhuzamosan az ötlet megvalósítása utáni vágy is, hogy kapcsolatba lépjenek a Földdel. A rendszer masszív fegyverkezésbe kezdd, mivel végül eldöntik, hogy felveszik a kapcsolatot a Földdel, de nem akarják, hogy újabb nyomást gyakoroljon rájuk a központi kormányzat. Amikor készen álltak, az első üzenet elküldésre került a Földnek.
 • Egy hosszú jelentést küldenek, ami tartalmazza az elmúlt 18 év legfontosabb történéseit. Továbbá kérik a Nebula rendszer, mint független és egyenlő fél elfogadását, valamint tárgyalásokat javasolnak egy szövetségről külön szövetségi alkotmánnyal. Minden Terran kolónia részére javasolják, hogy legyen tagja ennek a konföderációnak.
 • A tárgyalásoknak a Nebula rendszer adna helyet, a Titánok jelenléte vagy befolyása nélkül. Az üzenet nem tartalmazza a hosszú előkészület és hallgatás okát, valamint a Xen faj felfedezését. A telepesek úgy döntenek, hogy a Xenek felfedezésének titkát megőrzik amiatt, hogyha a Földet nem érdekelné egy békés tárgyalás.


2136

 • A Föld megkapja az üzenetet, és vágyik arra, hogy növelje fennhatóságát és irányítását a Nebula rendszerben. Bíznak abban, hogy ez a rendszer segíteni fog hatalmuk kiterjesztésében. A Földnek nincs más választása, minthogy elfogadja a tárgyalási ajánlatot.
 • A diplomaták összegyűjtik a flotta egy részét, hogy kísérjék őket, valamint megmutassák, hogy nem fognak beleegyezni a központi kormányzat hatalmának csökkentésébe az emberiség egésze felett.
 • Esélyeik javítása miatt a Föld utasítja a Titánokat, hogy ne avatkozzanak bele a Nebulával való tárgyalásokba. A Titánok úgy érzik, hogy túl sokat fektettek be az emberiségbe és nem akarják engedni, hogy egy renegát csoport elszakadjon. Mindenképpen beavatkoznak, a Föld engedélyével vagy anélkül is.


2136. december 7.

 • Miután a Föld flottái megérkeznek a Nebulához, a Titánok is belépnek a rendszerbe, és elbújnak az érzékelők árnyékába egy vulkanikus bolygó mögé.
 • Ahogy a Xenek észlelik a Titán hajókat a bolygójuk körül megtámadják a kicsi Titán flottát. A meglepetés erejével az oldalukon és a sokkal jelentősebb haderejükkel legyőzik ősi ellenségüket, a Titánokat. A Titánok segélyhívó jeleit megkapva a Föld flottája lemondja a tárgyalásokat és a segítségükre sietnek.
 • A Terranok űrbeli harci tapasztalatainak hiánya miatt nem számítanak ellenfélnek a Xen harcosokkal szemben, akiknek a vérében van a harc. Csak a diplomata hajók képesek visszavonulni a Földre. A Nebula összes kolóniáját összehívja a Föld és a Titánok árulása miatt, hogy harcoljanak függetlenségük érdekében.


2137. február 24.

 • A Titánok felkészülnek újra kialakult kapcsolatfelvételük miatt a Xenekkel. A Földnek, hogy megőrizze hatalmát, nincs más választása, minthogy hadat üzenjen a Nebulának és szövetséges kolóniáinak.

A fordítást nem, tudjuk ki kezdete el de azt tudjuk hogy  Solarian